Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Асена Сербезова говори за безплатните лекарства и свободата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Асена Сербезова говори за безплатните лекарства и свободата
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Не може да държим населението здравно непросветено и болно

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Проф. Асена Сербезова приказва за безплатните медикаменти и свободата да казваш истината в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв:

" Ситуация на дефицит има и това е обикновено, само че не е обикновено да се задълбочава и да не се ангажират всички запаси, с цел да се предотвратят тези обстановки. В доста обитаеми места няма аптеки, няма публично-частно партньорство, няма стимулиране на фармацевтиката, непрекъснато се орязват техните възвможности да съществуват като обекти. И се сещаме, че аптеките са на първо място търговски обекти и фармацевтите имат обществена функционалност единствено по време на пандемия.

Не може по този начин, би трябвало да има холистично мислене, всички сме част от тази система - лекари, фармацевти и пациенти, каквито сме всички. Ние би трябвало дружно да работим за по-добри здравни резултати, а не да се влага в едни за сметка на други класи и да държим популацията здравно непросветено, болно, да му увиснем една раница още от първи клас, която тежи 10 кг и по-късно да се борим със заболеваемост. " - сподели професорката, която беше погната от управляващите за това, че показва мнението си за дефицита на медикаменти по време на пандемия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР